9 DAGARS RIDRESA – UNIK RITT PÅ ISLAND ÖVER SJÖN HÓP

9 DAGARS RIDRESA – UNIK RITT PÅ ISLAND ÖVER SJÖN HÓP

Starta upp sommaren tillsammans med Eggert och hans hästar och Herdís på årets första ridresa. Var med om en unik upplevelse på Island, en fantastisk ritt över sjön Hóp! En rundresa på ca 180 km till häst som tar oss genom gröna dalar, över sanddyner i havet, över och längs forsande åar och en lång ritt längs med Islands kända svarta stränder, allt tillsammans med en stor flock lösa hästar som ger en fullständig frihetskänsla. En tur som kombinerar komfort och äventyr. Upplev solen som aldrig går ner, bada och koppla av i heitta-potten efter många timmar i sadeln, avnjut gott sällskap och god isländsk mat. Få även tid till att utforska Reykjavík, Islands huvudstad. Garanterat ett minnesvärt sätt att fira midsommar.

Datum 2013: 16/6-24/6
Pris: 1440 EUR (exkl. flyg)
(ca 12 500 kr, växlingskurs 26/10)

Detaljerat program för resan:
Dag 1: Ankomst

Ankomst till Keflavik mellan 14:00-17:00 för upphämtning och transfer till Brekkulækur, en resa på ca 3,5 timme, där vi spenderar natten.
Dag 2:
Brekkulækur
Morgonen och förmiddagen har vi tid att se oss omkring på gården och ta det lugnt. Efter en god lunch rider vi på eftermiddagen en ridtur för att lära känna både hästarna och varandra.
Dag 3: Brekkulækur – Dæli – Heitta pot

Vi rider från vår dal över höjder ner till dalen Viðidalur, där hästarna spenderar natten. På gården Dæli får vi en typisk isländsk fika innan vi återvänder till Brekkulækur. På vägen hem stannar vi och slappnar av i en naturligt varm heitta pot.
Dag 4: Dæli – Sjön Hóp – Þingeyrar

Idag rider vi genom dalen Viðidalur, längs med sanddyner vid havet och några kilometer över det grunda vattnet i sjön Hóp. Det här är en av höjdpunkterna i resan och en fantastisk upplevelse. Vi stannar vid Þingeyrar i två nätter och där finns en heitta-pot för avkopplande bad.
Dag 5: Strandritt

Dagens ritt går på de fantastiska svarta stränderna i Þingeyrar. En unik upplevelse. På eftermiddagen åker vi en liten sväng till den lilla staden Blönduós och äter middag på en restaurang.
Dag 6: Sjön Hóp – Gauksmyri

Vår resa tillbaka hem till Brekkulækur tar 2 dagar, längs med de gröna stränderna av sjön Hóp. Vi rider en annan väg tillbaka och stannar med hästarna på gården Gauksmýri.
Dag 7: Gauksmyri – Brekkulækur

Vår sista riddag går längs med vattnet och Miðfjarðarás grästäckta flodbank. Vi tar avsked till hästarna.
Dag 8: Reykjavík

Efter frukost går avfärd mot Reykjavík där vi har tid för shopping och sightseeing. Vi övernattar i ett guesthouse i city.
Dag 9: Hemfärd

Transfer ut till flygplatsen och dags för hemresa.

Ingår:
9 dagar, 8 nätter i flerbädds/dubbel sovrum och 2 nätter i sovsäck. Ridtur som beskriven ovan. Inträde enligt programmet.
Helpension (frukost, lunch eller picknick och middag) med start med middag dag ett till frukost på dag nio.
Sex riddagar, ca 180 km i sadeln. 3-4 hästar per person. All transfer.
Du kan även välja att flyga hem redan på kvällen dag 8, då dras 60 Euro av priset (dvs 1380 Euro).
Ingår inte: Försäkring Max. antal deltagare: 15
Researrangör: Arinbjörn Jóhannsson med 34 års erfarenhet utav ridresor.

Vill du följa med eller har du frågor kring resan kan du kontakta mig, Ella Brolin.
ella@snacksjon.com
070-7445680


En reaktion till “9 DAGARS RIDRESA – UNIK RITT PÅ ISLAND ÖVER SJÖN HÓP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *