Ramses från Snäcksjön

Ramses från Snäcksjön

e. Alfur frá Selfossi (8,46 – Hederspremie för avkommor)

u. Svala från Solbacka (8,40 – Hederspremie för avkommor)

SE2015170075

f. 2015

BLUP 124

Ramses är kombinationen utav två fantastiska avelshästar. Ella blev riktigt sugen på att använda Alfur efter att ha sett honom på Landsmót 2012 men även efter att ha ridit några avkommor efter honom på Island som hon blev mycket förtjust i.

Ramses hoppas vi mycket på. Han är vaken och välrest och rör sig vackert i framförallt trav. Ramses har utvecklats så pass fint att vi löste betäckningslicens för honom sommaren 2017 och lät honom betäcka vårt sto Glód. 2018 betäckte han fyra ston och alla blev dräktiga. Hans första avkomma Rós ser väldigt lovande ut. Under hösten och vintern 2018 rids Ramses in och det ska bli väldigt spännande att se hur han utvecklas.

Nu har betäckningssäsongen 2019 börjat för vår fantastiske Ramses. Han betäcker hemma på Snäcksjön några veckor till innan han åker ner till Solbackens islandshästar hos Carina Welander (nära Horshaga/Vedum i västra götaland ) för att betäcka där resten av säsongen.

Ramses har ett minst sagt en stark stam med många högpresterande hästar bakom sig. Han blev inriden under hösten och är jättefin. Mjuk, smidig och med mycket aktion. Dessutom är han supertrevlig att ha att göra med. Vi vill skynda långsamt med honom och ser fram emot att låta honom få gå med lite ston i sommar för att sedan satsa på visning nästa år som femåring. Han är riktigt riktigt lovande och vi har höga förväntningar på honom. Vi är även väldigt nöjda med hans förstfödda (se bilder här) och väntar tre till föl efter honom i år.

Språngavgift: 2000 ink moms
90-dygnsavgift: 4500 ink moms

Är du intresserad av att betäcka med Ramses eller har andra frågor går det bra att höra av sig till Ella (ella@snacksjon.com – 070-7445680) eller Carina (islandshest@live.se – 070-3871007).