Om oss

IMG_8915

Alice är vår ständiga följeslagare. Hon är en klok och äldre dalmatinerdam (född 2005) som fortfarande gärna följer med ut i stallet och även när vi rider ut, även om hon gärna vänder och går hem igen när hon är nöjd. Alice har alltid uppskattat när hästarna har blivit lösdrivarna på ridvolten och nu på senare år på drivslingan. Hon har dock missförstått det hela och är hellre framför hästarna än bakom. Sen är hon helnöjd med sig själv som har ”hjälpt till”.

På gården bor även Solveig, en något blyg katt som är väldigt duktig på att fånga möss till vår stora glädje.

IMG_1624

Matilda är yngsta dottern i familjen och lever med sin man Björn och deras två barn Vega och Lo i Stockholm. Matildas hästintresse blev besegrats av andra och hon studerar nu på Tillskärarakademin i Stockholm. Matildaa och Björn har ett hus på gården och brukar spendera somrarna där. Vega är redan ordentligt hästbiten och är en flitig medhjälpare i stallet, även Lo har börjat uppskatta hästarna till moster Ellas stora glädje. Matilda och Björn hade sin bröllopsfest och Los dop på Snäcksjön.

Lennart är Ella och Matildas pappa och även om han och Malou är skilda sedan många år tillbaka så är Lennart en viktig person på gården, som sköter huvuddelen av utfodringen av hästarna. Lennart driver byggföretaget Team Brolin och är en riktig handy man – alltid redo att komma med smarta lösningar på alla gårdens problem.

10526040_10154402098725721_1761636922738531505_n

Ellaaegir

Ella har ridit sen hon var liten och fick sin första häst när hon var åtta år. Sedan dess har hon tränat, tävlat, avlat, ridit, jobbat, undervisat och förkovrat sig i ridningens ädla konst. Hon bodde på Island under tre år där hon dels red in och tränade hästar men även gick ett år på Hólar.

Ella tycker att det är väldigt roligt att undervisa och har de senaste åren haft ridläger fr ungdomar på gården som varit mycket uppskattade. Hon har goda kontakter på Island och åker dit regelbundet. De senaste åren har hon varit väldigt engagerad i Snäcksjöns avel och tycker att det är väldigt roligt att planera inför betäckningssäsongen och följa avkommorna när de föds. Ella äger Vaki från Österåker tillsammans med Eyvindur Mandal Hreggvidsson. Ella är även en av grundarna till den stora inomhustävlingen Vintermästerskapen vilken har varit en populär tävling sedan den startades. Ella tycker om att vara med att driva projekt framåt och har många bollar i luften. Hon studerar till psykolog i Stockholm men spenderar så mycket tid som möjligt ute på gården och bor här åtminstone hela somrarna och är den som är huvudansvarig för hästarna på gården.